KONZERVATIVA

Adhezivi

Tri različite kombinacije za čvrstu kemijsku vezu i brtvljenje rubova.

BOND FORCE II – Jednokomponentni samojetkajući adheziv, iznad sedme generacije adheziva.  Potpuno novi, 3D-SR monomer (self-reinforcing) patent kompanije Tokuyama Dental, stvara kompaktni i jedinstveni, tank i izuzetno čvrsti sloj adheziva. 

EE BOND – Adhezivni sustav namijenjen tehnici kojom jetkamo samo caklinu, što se smatra idealnim pristupom kojim se postiže kvalitetno brtvljenje rubova i prikladna infiltracija adheziva u dentin. 

UNIVERSAL BOND – Jedini pravi Univerzalni adheziv na tržištu
Tokuyama Universal Bond je  dvokomponentni (dvije bočice) samojetkajući adhezivni sustav, odličnih performansi za direktne i indirektne restauracije. Universal bond u svom sastavu ima i Silan.

Kompoziti

Naš izbor kompozitnih materijala pružila nam je kompanija TOKUYAMA DENTAL koja nudi kompletan izbor kompozitnih materijala za sve estetske indikacije.

Do 90 sekundi za stvaranje pravog umjetničkog djela, samo 10 sekundi za polimerizaciju svjetlom.

Estelite Sigma Quick submikrohibridni je kompozit s kameleonskim efektom. Zahvaljujući inovativnoj RAP tehnologiji (Radical Amplified Photopolymerization Technology), koju je patentirala Tokuyama Dental, ovaj materijal omogućuje dulje vrijeme za manipulaciju i vrlo kratko vrijeme za fotopolimerizaciju (samo 10 sekundi s min. 400 mW/cm² halogenog svjetla).
Fileri u Tokuyaminim kompozitima jedini su zaista sferičnog oblika na tržištu, zahvaljujući patentiranom Sol-Gel sustavu.

Supra-nano molekularna veličina čestica filera omogućuje materijalu da osigura glatku površinu ispuna koja je sjajna i prije završne obrade. Tokuyamina tehnologija daje osmijeh vašim pacijentima.

Naša preporuka – OMNICHROMA

OMNNICHROMA je JEDINI PRAVI “ONE SHADE” KOMPOZIT na tržištu.

OMNICHROMA ima najveću sposobnost kromatskog podudaranja s najširim rasponom nijansi i boja, stoga pokriva 16 klasičnih VITA nijansa samo jednom kompozitnom nijansom. Sve to zahvaljujući pametnoj kromatskoj tehnologiji koju je patentirala TOKUYAMA.

OMNICHROMA je kompozit bez pigmenta.

OMNICHROMA  postiže široko podudaranje boja stvarajući strukturnu boju, u sustavu miješanja aditiva, zahvaljujući svom jedinstvenom sferičnom punilu, koje po prvi put ima ujednačene veličine, 260 nm.

Kiseline za jetkanje

Bez obzira na prisutnost samojetkajućih adheziva na tržištu, kiseline za jetkanje i dalje su neophodni mateijal u ordinaciji. 

Naš izbor su dvije kiseline različitih proivođača – Enamel Etch TOKUYAMA DENTAL-a i UltraEtch kompanije ULTRADENT.

VALO LED

VALO Cordless polimerizacijska lampa koristi prilagođenu diodu (LED) koja emitira svjetlo s više valnih duljina u svrhu proizvodnje svjetlosti visokog intenziteta pri 385–515 nm za polimerizaciju svih svjetlosno polimerizirajućih stomatoloških materijala. Ovaj intenzitet prodire i kroz keramičke materijale i u stanju je polimerizirati cemente ispod bezmetalnih restauracija slično kvalitetnoj halogenoj lampi.

 • LED diode širokog spektra i ultra visoke jačine polimeriziraju sve poznate stomatološke fotopolimerizirajuće materijale
 • Optimalno fokusiran snop svjetla isporučuje konzistentnu, ravnomjernu snagu
 • Tri programa polimerizacije – Standard Power, High Power i Xtra Power – prilagođeni su Vašim preferencijama
 • Izuzetno izdržljiv, tanak ergonomičan oblik omogućuje besprijekoran pristup do svih mjesta za restauraciju
 • Jedinstvena konstrukcija iz jednog komada iznimno je dugotrajna i lagana
 • Visoko učinkovite LED diode i slitina aluminija razvijena za aeronautiku održavaju tijelo lampe hladnim na dodir
 • Dizajn bežične palice na baterije osigurava optimalnu praktičnost i fleksibilnost
 • Radi na dvije jeftine i punjive VALO baterije

PROTETIKA

Interkanalni končići

Naš izbor i preporuka su intrakanalni kolčići od staklenih vlakana tvrtke Angelus iz Brazila. Dostupna su tri tipa: koničnog oblika – EXACTO; cilindrični s retencijama – REFORPOST i “pomoćni” kolčići – REFORPIN koji se koriste uz glavni kolčić. 

Karakteristike EXACTO kolčića : odlična translucentnost i modul elastičnosti približno jednak dentinu. Transmisija svjetla je odlična kao i dobra vidljivost na RTG snimci. Po sastavu su 80% staklena vlakna tipa E i 20% pigmentirana epoksi smola. Struktura srži kolčića (longitudinalna vlakna uzduž osi kolčića) dozvoljava endodontski tretman bez poteškoća. Dovoljno je upotrijebiti svrdlo promjera manjeg od osi kolčića. Orijentacija i raspored vlakana vodi svrdlo i kolčić se vrlo brzo vadi bez oštećenja intraradikularnog dentina. 

 

Konci za retrakciju gingive

Ultrapak konac napravljen je od 100%-tnoga pamuka. Jedinstven dizajn konca nudi značajne prednosti: krajevi konca se ne listaju, manipulira se jednostavno bez opiranja; kukičani dizajn s velikom moći upijanja. Konac nije impregniran. Može se koristiti sam ili u kombinaciji s bilo kojom hemostatskom tekućinom.

Reparatura keramike

Porcelain Etch dizajniran je za intraoralno i ekstraoralno jetkanje keramike kod indirektnih restauracija, poput ljuskica, inleja, itd. Nakon jetkanja keramike, očistite ostatke koristeći Ultra-Etch . Ispitivanja su pokazala da Silane kad se koristi s Porcelain Etch i kvalitetnim kompozitnim cementom, postiže najveću čvrstoću adhezije na keramiku u usporedbi s drugim proizvodima za vezivanje keramike.

 

Hemostaza i retrakcija gingive

Naš odabir za rješavanje manjih krvarenja prilikom brušenja ili izrade ispuna su dva materijala – Viscostat i Viscostat Clear kompaije ULTRADENT. Razlika je u sastavu -Viscostat je željezo sulfat i zahtjeva pomno poštivanje protokola kako gingiva ne bi ostala pigmentirana nakon primjene. Viscostat Clear je aluminij klorid, nije toliko jaki hemostatik i odličan je izbor za preparacije u anteriornoj regiji. Preporučuje se primjena neimpregniranog ULTRAPAK konca uz oba materijala.

ENDODONCIJA

Punilo za korijenske kanale

MTA Fillapex je biokompatibilno, radioopaktno punilo za korijenski kanal u formi paste. Otpušta ione kalcija, lako se odstranjuje, a MTA komponenta ima antibakterijsko djelovanje.

Lagano se odstranjuje iz kanala.

 

 • Radno vrijeme: 23 minute
 • Vrijeme stvrdnjavanja: 130 minuta

Reparativni cement

MTA je reparativni cement koji se primjenjuje kod tretmana slučajnih i endodontskih komplikacija i resorpcije korijena, kao apikalni čep kod retrogradnog punjenja.

Bitna svojstva:

 • otpušta ione kalcija: dopušta formiranje i mineralizaciju tkiva.
 • Antibakterijsko djelovanje.
 • Vrijeme stvrdnjavanja: 15 minuta.
 • Radioopaktan.

Sredstva za irigaciju

Pravilan odabir sredstva za irigaciju kanala i njihov redoslijed korištenja važan je za uspjeh endodontskog tretmana. Nudimo Vam sredstva za ispiranje tvrtke ULTRADENT – otopinu EDTA i Citričnu kiselinu uz veliki izbor aplikatora za primjenu.

Medikamenti

Niz pomoćnih materijala i medikamenata dostupno je za endodonciju. Najprodavaniji proizvod iz ove kategorije svakako je UltraCal XS – 30-35%-tni kalcij hidroksid koji se primjenjuje kao privremeni uložak u korijenski kanal. Osim njega tu je i UltraBlend Plus, kalcij hidroksidni materijal koji u sebi ima smolu i primjenjuje se kao podloga.

IZBJELJIVANJE

OPALESCENCE LINIJA MATERIJALA ZA IZBJELJIVANJE

Predstavljamo vam najpotpuniji sustav za izbjeljivanje na tržištu – OPALESCENCE tvrtke ULTRADENT!

Linija materijala za izbjeljivanje kod kuće, u ordinaciji, “walking bleaching” i dva tipa materijala – karbamid peroksid i vodik peroksid pokrivaju sve indikacije i omogućuju široki izbor postupaka za svakog pacijenta.

KIRURGIJA

INSTRUMENTI I KONCI

U našoj ponudi nalaze se zanimljivi instrumenti za kirurške postupke u oralnoj kirurgiji i implantologiji za niz indikacija – “ridge splitting”, podizanje dna maksilarnog sinusa, bone collector instrumenti i monofilamentni konci za šivanje.

SVRDLA

SVRDLA

Dugi niz godina distribuiramo višeslojna dijamantna svrdla DIATECH kompanije COLTENE i dalje imamo veliki broj ordinacija koje su vjerno uz nas svo vrijeme. Isprobajte!

Share This