Uvijek me interesiralo suštinsko pitanje – upravlja li vlasnik klinike/ordinacije svojim poslovanjem ili je postao žrtva svog poslovanja, bez obzira na količinu novca koji zarađuje?

U svojih 26 godina rada u svijetu stomatologije, surađivao sam s tisućama stomatologa, njihovih zaposlenika i suradnika. Uvijek me interesiralo suštinsko pitanje upravlja li vlasnik klinike/ordinacije svojim poslovanjem ili je postao žrtva svog poslovanja, bez obzira na količinu novca koji zarađuje.

Kad kažem da je stomatolog “žrtva” svoje ordinacije i poslovanja, onda tu ustvari mislim na premorenost, nedostatak ispunjenosti i svrhe, nedostatak osjećaja zadovoljstva oko nove investicije ili postignuća, nezadovoljstvo suradnicima iza kojih mora popravljati stvari, nemogućnost i neznanje delegiranja zadataka zbog koji pacijenti traže isključivo njega, nedostatak vremena za uživanje u ostvarenim rezultatima, osjećaj da će ordinacija doći u probleme ako ne bude tamo doslovno svaki dan, borba s prevelikim troškovima i premalim prihodima na kraju mjeseca…

Popis karakteristika identiteta “žrtve” prilično je dugačak, a sve to u konačnici rezultira velikom prazninom, umorom i potpunim nedostatkom osjećaja ispunjenosti i svrhe.

Zajednički nazivnik svih ordinacija u kojima su vlasnici “žrtve”, odnosno “operatori” način je rada u kojem nema dovoljno planiranja, a ima previše gašenja požara, reakcija na “problem dana” ili kako bi jedan od mojih suradnika rekao, previše “adhoc” načina rada.

Ključna razlika između uloge vlasnika i uloge operatora je da vlasnik planira i koristi se resursima drugih ljudi (svojih suradnika), dok operator reagira na probleme koji se pojavljuju i na kraju sve radi sam.

Drugim riječima, vlasnik planira i razmišlja strateški, a operator reagira i razmišlja taktički. Ako imamo višak kilograma, kupovina novog sobnog bicikla ili upis u najbližu teretanu neće riješiti problem. To su taktička rješenja “operatora” koja adresiraju simptom, a ne uzrok. Stvarni problem je vrlo vjerojatno neadekvatna prehrana, koju ni jedna sprava ili trening ne mogu u konačnici pobijediti.

Što onda možemo poduzeti da prerastemo ulogu operatora i počnemo razmišljati i djelovati iz pozicije vlasnika koji upravlja svojim poslovanjem?

 

TIMELINE MASTER

Nova tehnološka platforma za dentalne profesionalce

Vođeni upravo traženjem odgovora na to suštinsko pitanje, prije tri godine krenuli smo u razvoj informacijske platforme koja će postati ključna poluga svakog stomatologa koji želi upravljati svojim poslovanjem – svakog stomatologa koji želi da njemu i njegovu poslovanju bude bolje. 

Tako je rođena informacijska platforma za upravljanje poslovanjem

TIMELINE MASTER

Platforma omogućuje korisniku da upravlja poslovanjem male, srednje ili velike klinike u realnom vremenu s bilo koje lokacije i uređaja. To mu omogućuje napredna i robusna tehnologija rada “u oblaku”, na kojoj je izgrađen “Timeline Master”. Aplikacija “Timeline master” je skalabilna – može raditi samo s jednim korisnikom, a može podržati i rad ustanove sa sto ili više korisnika. Testirali smo ga s popisom veličine 100.000 pacijenata, kako bismo stvorili uvjete za potrebnu brzinu rada i s tako velikim brojem zapisa. “Timeline Master” je poslovni i klinički “kokpit” vaše ordinacije, koji prikuplja sve bitne podatke vašeg poslovanja i pretvara ih u ključne pokazatelje i indikatore u realnom vremenu – to je centralna poluga u transformaciji vašeg poslovanja iz taktičkog u strateško. “Timeline Master” donosi nekoliko inovativnih koncepata na tržište, kao što su:

 

  • Vremenska crta pacijenta
  • Decentralizacija izvršenja plana terapije s podrškom i za vanjske suradnike
  • Fokus izvršenja na današnji dan
  • Jedinstveni protokol kojim se osigurava kvaliteta pružene usluge
  • Učinkovitost izvršenih zahvata i zaposlenika
  • Digitalna čekaonica bez papira
  • On-line ispunjavanje obrazaca za pacijenta
  • Ubrzano planiranje terapije upotrebom predložaka
  • Automatsko generiranje financijskih dokumenata jednim klikom miša
  • Centralnu galeriju slika i RTG-ova.

Najveće poluge vlasnika su upravljanje ključnim resursima: vremenom, zaposlenicima i raspoloživim ordinacijama. “Timeline master” je “švicarski nož” koji upravlja upravo tim resursima i omogućuje “operatoru” da preraste u ulogu “vlasnika”. No, kako ni “Timeline Master” nije samo još jedna u nizu aplikacija za vođenje stomatoloških ordinacija, tako ni naš pristup klijentima nije prodaja softvera. Način na koji implementiramo “Timeline Master” u vaše poslovanje je da provedemo potrebno vrijeme u vašoj ustanovi i zajedno s vašim zaposlenicima dokumentiramo vaše ključne procese, kakvi oni jesu u tom trenutku.

Nakon toga vam prezentiramo gdje vam točno “Timeline Master” može pomoći i kad se usuglasimo oko toga, tek tada prelazimo u fazu isporuke i implementacije. Zašto to tako radimo? Zato što nam je istinski stalo povećati vrijednost vašeg poslovanja. Želite li postati dijelom naše obitelji uspješnih korisnika “Timeline Mastera” i zadovoljnih vlasnika koji upravljaju svojim poslovanjem, potražite nas.

Share This