Implantologija

MAKE IT SIMPLE nije samo lijep slogan.

To je načelo koje kompaniju MIS Implants Technologies vodi na njezinom putu, DNK njenog svakodnevnog života. O proizvodima razmišljaju jednostavno – od faze razvoja rješenja, pa sve do kraja postupka. Jedino je na taj način proizvod koji dođe do vas jednostavan. 

Na primjer:

  • Kirurški setovi – minimalna upotreba svrdala i jednostavan protokol.
  • Naše završno svrdlo, pakirano sa svakim implantatom, za jednokratnu je upotrebu, sterilno, oštro i precizno odgovara dimenzijama implantata, što omogućava preciznu osteotomiju.
  • MGUIDE – protetetikom vođeno planiranje ugradnje implantata.

Tijekom 26 godina postojanja stečeno je znanje i iskustvo iz 65 zemalja. Preko 500 znanstveno dokazanih studija  podržava MAKE IT SIMPLE priču.

Istraživanje je rutina koju kompanija njeguje i vjeruje da kvaliteta i izvrsnost proizvoda ne bi bila moguća da za njih ne postoje čvrsti dokazi, znanstveno dokazani i sa službenom potvrdom o kvaliteti.

Pozicija na kojoj se danas nalazi kompanija MIS Implants Technologies je Premium Value – po jedan originalni novi patent svake godine dokaz je položaja na kojem se kompanija nalazi.  Nove ideje i proizvodi od ključne su važnosti za rast kompanije.

U našoj tvornici proizvodimo sami 95% proizvoda  pa stoga imamo potpunu kontrolu kvalitete i u potpunosti stojimo iza svakog našeg proizvoda.

MIS – MAKE IT SIMPLE

PROTETSKE KOMPONENTE

SETOVI I ALATI

IMPLANTATI

MIS C1 – konična veza

C1 je implantat koničnog oblika te koničnom vezom ojačanom sa 6 antirotacijskih pozicija. Dostupan je u 4 promjera i tri protetske platforme – NP (3.3), SP (3.75 i 4.2) i WP (5.0). U pakiranju uz implantat dolaze pokrovni vijak, PEEK cilindar za privremenu krunicu i sterilno završno svrdlo.

Veliki izbor protetskih komponenata za koničnu vezu izrađenih suvremenom tehnologijom, odlikuju se velikom preciznošću;stabilni konkavni izlazni profil preduvjet je za dobar volumen sluznice; zlatna boja podržava visoke estetske rezultate. Protetske komponente kodirane su bojom za jednostavno prepoznavanje protetske platforme. Šest antirotacijskih pozicija osigurava precizno pozicioniranje i precizni dosjed na implantat.

Conical Connection – Digital Catalog

MIS C1 B+

Prije nekoliko godina kompanija MIS je kupila patent za dodatnu obradu površine – na tržište su stavljeni C1 i V3 implantati s poboljšanom površinom “B+”.

Riječ je o jedinstvenom načinu tretiranja površine implantata s mono molekulama multifosfonata koje daju hidrofilnost površini koju kost prepoznaje kao svoje tkivo.

Nova kost kemijski se veže za površinu implantata što rezultira boljom oseointegracijom u ranoj fazi i dugotrajnijom stabilnosti.

MIS V3 – konična veza

Predstavljamo vam PREMIUM MIS implantat inovativnog dizajna – V3.

“Više kosti i sluznice tamo gdje je to najpotrebnije” temeljni je postulat za “biologiku” ovog implantata, koji osigurava optimalnu oseointegraciju uz potporu mekih tkiva za brže cijeljenje i optimalne estetske rezultate.

Više informacija o implantatu možete pogledati klikom na ovaj link.

MIS V3 B+

Prije nekoliko godina kompanija MIS je kupila patent za dodatnu obradu površine – na tržište su stavljeni C1 i V3 implantati s poboljšanom površinom “B+”.

Riječ je o jedinstvenom načinu tretiranja površine implantata s mono molekulama multifosfonata koje daju hidrofilnost površini koju kost prepoznaje kao svoje tkivo.

Nova kost kemijski se veže za površinu implantata što rezultira boljom oseointegracijom u ranoj fazi i dugotrajnijom stabilnosti.

MIS SEVEN

Više od desetljeća, MIS SEVEN najprodavaniji je implantat u SAD. Primarna i biološka stabilnost ovog implantata, potkrijepljena opsežnim istraživanjem, dala mu je vrhunske prednosti u očuvanju kostiju i upravljanju mekim tkivom. Njegov pouzdan, dokazan uspjeh i isplativost pružili su milijunima pacijenata i stomatologa intuitivno rješenje za dosljedno uspješne implanto-protetske terapije.

Internal HEX – Digital Catalog

ORTODONTSKI IMPLANTATI

Uz samo nekoliko precizno pozicioniranih ortodontskih vijaka, mogu se postići kreativna ortodontska i ortopedska rješenja. Stabilna fiksacija moguća je čak i kod zahtjevne terapije u pojedinom segmentu.

Svi su vijci napravljeni od legure titana od koje se rade i MIS implantati (Ti-6Al-4V ELI), dokazano sigurnog i biokompatibilnog materijala. Vijci se u većini slučajeva mogu opteretiti odmah nakon ugradnje.

MGUIDE – INDIVIDUALIZIRANA DIGITALNA IMPLANTOLOGIJA

MIS MGUIDE

MGUIDE je napredno i istovremeno vrlo jednostavno rješenje za računalno navođenu ugradnju implantata.

Preparacija u kosti smanjena je na minimum, alati za digitalnu dijagnozu su jednostavni, kirurški setovi maksimalno pojednostavljeni, a planiranje položaja implantata u kosti siguran je postupak.

Potpuno drugačiji dizajn otvorene kirurške šablone i proizvodnja 3D printerima iz biokompatibilnih materijala, garantira bitno poboljšanu kvalitetu postupka ugradnje dentalnog implantata.

PREDNOSTI

PRECIZAN

MGUIDE koncept obuhvaća niz protokola koji osiguravaju sigurno planiranje i prilagođene kirurške šablone, za predvidljive kirurške i protetske rezultate. (Protetikom vođena implantologija)

MANJI UTORŠAK VREMENA 

Planiranje, dizajn i print šablone odrađuje MCENTER (DIVADENT, Zagreb; MCENTER, MIS HQ Izrael).

PAMETNI DIZAJN

Tehnološki napredno dizajnirana šablona omogućava postavljanje ortodontskih bravica na cijelom zubnom luku. Sustav je s anatomske točke gledišta prilagodljiv, po potrebi uključuje i zamjenu implantata, bez da se moraju raditi korekcije na šabloni.

ZAŠTO KORISTITI MGUIDE KONCEPT?

  • “Protetikom vođeno planiranje”.  
  • Kirurški postupak možemo pripremiti i vidjeti kako će to izgledati prije same operacije.
  • Minimalno ulaganje – nije potrebno imati software ni kirurški set.

PROTETSKE KOMPONENTE

Cementiranje

MIS nudi niz abutmenta koji imaju valoviti rub gingive koje omogućuje precizno poravnavanje i dosjed krunice, uz zadržavanje estetike u smislu bukalno-lingvalne pozicije krunice. Dostupan je niz anguliranih abutmenta za korekciju kuta i različitih visina gingive. Implantati C1 i V3 u dimenziji SP (standardne protetske platforme, 5 promjera) dijele sve protetske komponente. MIS – MAKE IT SIMPLE.

Nadogradnje na vijak

MIS nudi široku paletu abutmenta za protetska rješenja vijcima, dostupnim za sve MIS platforme implantata (Narrow, Standard, Wide). 

Protetski nadomjesci koji se učvršćuju vijcima omogućuje jednostavno i lako skidanje te održavanje abutmenta tijekom rutinskih pregleda, uz minimalan rizik od oštećenja postojećeg protetskog nadomjestaka.

MIS CONNECT je “One time – One abutment” transformira “bone-level” implantat na “tissue-level” bez nedostataka (manjak protetske fleksibilnosti). Cijeli niz protetskih komponenti dostupan je za izradu nadomjestka uključujući i sve komponente za potpuni digitalni protokol.

MULTI UNIT abutmenti podržavaju All-on-4 koncept koji se kod MIS-a zove MULTIFIX. 

Pomoćne komponente

MIS nudi niz komponenti za uzimanje otisaka, pružajući izbor za tehnike otvorenom ili zatvorenom žlicom te digitalne protokole. Dostupan je širok izbor komponenti za zahvate na razini implantata ili abutmenta, za sve vrste protetskih nadomjestaka. 

 

Retencija proteze

OT-EQUATOR najmanji je abutment za retenciju proteze na tržištu. Dizajn niskog profila i širok izbor visina gingive čine ga idealnim za sve kliničke scenarije; posebno tamo gdje postoje prostorna ograničenja. OT-Equator abutmenti premazani su slojem titanovog nitrida (TiN) za maksimalnu otpornost na trošenje. U setu dolaze pakirani s malim metalnim kućištem i zamjenjivim gumicama za različite čvrstoće retencije.

BALL ABUTMENT

MIS Ball Attachments osiguravaju čvrsto retenciju i stabilizaciju proteze na implantatima.

 

Digitalne komponente

Sveobuhvatne tehnološke inovacije i alati koje MIS nudi za potpuni digitalni protokol  obuhvaćaju u potpunosti kirurške i restaurativne postupke na implantatima. Biblioteke za  EXOCAD, 3SHAPE, Amman Girbach, Dental Wings te “step-by-step” protokol za rad sa Dentsply Sirona softverom dostupne su besplatno na ovom linku.

Niz komponenti podržava sve indikacije. Dostupni su scan postovi od titana, titanski valjčići, analozi za digitalne modele i titanski linkovi.,

 

Privremeni abutmenti

Pacijentima se pripremaju i ugrađuju privremeni nadomjesci kako bi zadržali prihvatljivu funkciju i estetski izgled dok čekaju trajnu rehabilitaciju. Pružaju predložak za oblikovanje i sazrijevanje mekih tkiva, dok čuvaju mjesto za trajni protetski nadomjestak. Njihova je funkcija i da spriječe migraciju i ekstruzije zuba. Privremene restauracije također su od osobite važnosti za određivanje najboljeg dizajna trajne restauracije. MIS nudi kvalitetne privremene cilindre izrađene od titana i PEEK plastike.

 

Cijeljenje gingive (Healing abutment)

Odabir prave nadogradnje za cijeljenje gingive može odrediti razliku između uspješnog ili neuspješnog tretmana na implantatima. Oblik interdentalne papile i estetski ciljevi također ovise o pravilnom odabiru “healing abutmenta”. Upravljanje mekim tkivima i zadovoljstvo pacijenata ovise o procesu cijeljenja prije konačne restauracije i omogućavaju optimalne estetske rezultate.

MIS nudi 3 tipa “healing abutmenta”:

  • Uski
  • Standardni
  • Anatomski

SETOVI I ALATI

Kirurški setovi

MIS kirurški setovi sadrže sav potrebni alat za kirurške postupke. Naglasak je na minimalno invazivnoj kirurgiji i jednostavnom rukovanju. 

Implantati s koničnom vezom imaju zajednički instrumentarij kao i implantati s unutrašnjim “hexom”.

Setovi za MGUIDE posebni su za koničnu i hex vezu, te za narrow i standard sleeve.

Alat za kirurgiju

Nekoliko jednostavnih setova alata dostupni su kako bi pojedine zahvate učinile jednostavnijim. Pogledajte ih na sljedećem linku ili u našem dstore.eu.

 

UREĐAJI

Fiziodispenzer

U Dentalnom Megastore-u možete naručiti W & H fiziodispenzer. 

Zatražite ponudu!

Share This